Image Alt

Katten Blog

 / Gedragsproblemen  / Sproeien kat | complete kattengids

Sproeien kat | complete kattengids

Sproeien van je kat is heel erg vervelend. Zowel katers als poezen kunnen sproeien en het is een van de meestvoorkomende kattenproblemen. Vaak is sproeien seksueel (hormonaal) gedrag. Maar het komt ook geregeld voor dat een gecastreerde kater of poes sproeit. Wanneer katten sproeien ontstaat er vaak een vertrouwensbreuk in de relatie tussen de kat en zijn baasje. Niet alleen omdat de kat onvoorspelbaar in zijn gedrag lijkt, maar ook omdat het sproeien stinkt en schade aanricht in huis. Sproeien kan zelfs zeer geduldige en liefdevolle kattenbaasjes tot wanhoop drijven. Je kan immers niet blijven dweilen…Mensen krijgen dan het gevoel geen andere keuze te hebben dan de kat weg te doen.

Soms houdt het sproeien zo lang aan dat mensen zich genoodzaakt voelen om de kat in te laten slapen. Lekker in je Vacht vindt het belangrijk dat je informatie over plassen en sproeien bij elkaar op één plek  kan vinden. Deze informatie is zo ingericht dat je het probleem vanuit de kat leert te begrijpen. Daarnaast biedt het een stappenplan met handvatten om het probleem aan te pakken. Om je wat makkelijker te laten navigeren, hieronder een klein menu met de verschillende onderdelen van de artikelenreeks over sproeien en plassen. Als je op een link uit het menu klikt wordt je automatisch naar de juiste plek geleid.

Sproeien kattengids

Sproeit of plast mijn kat in huis?

Urine verwijderen

Bij meerdere katten: welke kat sproeit?

Sproeien poezen?

Waarom sproeit mijn kat – de oorzaken

Plast de kat overal of op bepaalde plekken?

Katten sproeien geur verwijderen

Katten plassen in huis oplossing

Kattengedragstherapeut MSc. Denise van Lent studeerde in 2014 af als gedragsbioloog en heeft zich gespecialiseerd in kattengedrag en feline obesitas. De blog, Youtube video's, wetenschappelijk onderzoek, lezingen, artikelen in kattenmagazines en de webshop zijn gericht op het voorkomen van gedragsproblemen bij katten. En op het snappen wat er in het koppie van je kat omgaat. Kattendrag is meestal logisch te verklaren vanuit de biologie en natuurlijke behoeften van de kat!

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed

Inhoud mag niet worden overgenomen zonder toestemming