Image Alt

Onderwerpen

 / Onderwerpen

[modula id=”3231″]

Kattenblog gericht op kattenwelzijn

Hoe leuk een hond ook is, veel mensen zien er vanaf omdat ze er simpelweg de tijd niet voor hebben. Dan maar een kat, want deze heeft niets nodig. Dat is een veelgehoorde uitspraak en een groot misverstand. Als je de behoeftes van katten en honden naast elkaar zou leggen heeft een kat net zoveel ( zo niet meer!) nodig als een hond. Dat komt omdat katten biologisch gezien, op een bepaalde manier in elkaar zitten. Katten zijn naast roofdieren ook prooien, ze worden in de natuur gegeten. Dit maakt ze kwetsbaar, waardoor veiligheid heel belangrijk voor ze is. Ze hebben ook een bijzonder ingewikkelde sociale structuur. Daarom is het nog niet zo makkelijk om meerdere katten samen te houden. Katten hebben bepaalde voorkeuren en behoeftes waarmee ze geboren worden. Hoe beter je hier als baasje op inspeelt, hoe fijner je kat zich zal voelen.

Deze behoeftes hebben onze huiskatten dus ook nog steeds. Katten hebben vijf welzijnsbehoeften:

  1. Een omgeving die natuurlijk kattengedrag ondersteunt en katten een veilig gevoel geven
  2. Vrij om normaal gedrag te vertonen. Ze hebben voldoende ruimte, goede voorzieningen en prettig contact met andere katten
  3. Vrij van pijn, ongemak en ziekte
  4. Vrij van angst en stress
  5. Genoeg gezond voer en vers water

gepaste leefomgeving en voeding, natuurlijk gedrag kunnen vertonen, sociaal contact en gezond blijven. Katten gedragsproblemen kunnen ontstaan door ziekte, maar de meeste ontstaan omdat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de kat zijn behoeften. Deze blog, het Youtube kanaal, de Webshop en de Facebookgroep van Lekker in je Vacht vormen samen een geheel om te voorkomen dat je kat problemen krijgt. Heeft je kat toch een gedragsprobleem ontwikkeld? Dan zijn we er natuurlijk ook voor je. Met gedragstherapie zijn de meeste gedragsproblemen heel goed te behandelen.

 

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed

Inhoud mag niet worden overgenomen zonder toestemming