Image Alt

Katten Blog

 / Gezond kattenvoer  / Kattensnoepjes zoeken

Kattensnoepjes zoeken

Kattensnoepjes zoeken vinden katten leuk! Ze moeten namelijk al hun zintuigen gebruiken om de snoepjes te vinden. Dit is heel natuurlijk voor de kat, want daar moeten ze ook zoeken naar een lekker hapje. Het stimuleert daarom natuurlijk eetgedrag. Katten vinden dit spel leuk omdat ze direct worden beloond. In deze blog krijg je uitleg hoe je dit kattenspelletje precies kan spelen met je kat. En we maakten er al eerder een Youtube video van, die je hieronder kunt bekijken.

Kattensnoepjes zoeken voor afvallen?

Mensen verwennen hun katten graag met lekkere kattensnoepjes. Als je aan kattensnoepjes denkt zul je dat vast niet linken aan gewichtsverlies. Maar je kunt kattensnoepjes hier wel degelijk voor gebruiken. De meeste katten zijn namelijk erg gemotiveerd voor voer. Door middel van dit kattensnoepjes zoekspel zet je hem lekker aan het werk. Hij zal als een echte Sherlock Holmes door middel van zijn reuk de snoepjes moeten opsporen. Hij beweegt hierdoor automatisch meer en hij vindt het leuk om te doen. Je kunt de beweging verhogen door de snoepjes op hoge plekken te verstoppen zodat hij ook nog ergens op moet springen.

Het beste werken sterk ruikende snoepjes

Dit is een heel natuurlijke manier om met eten bezig te zijn, want katten gebruiken hun neus in de natuur ook om prooien op te sporen. De kat wordt dus zowel mentaal als fysiek uitgedaagd. Het beste kun je hiervoor een sterk ruikend snoepje gebruiken zoals de Cat Yums van Vitakraft. Maar ook de kattensticks of staafjes werken goed. Deze hebben ook als voordeel dat ze zacht zijn waardoor je een hele kunt breken en kneden in verschillende kleine stukjes. En deze stukjes verstop je dan allemaal op een andere plek in huis.

Zo speel je het kattensnoepjesspel: 

katten spelletje

Speelt jouw kat dit spel ook?

Dan vinden we het leuk als je ons tagt #Lekkerinjevacht zodat we jouw foto kunnen bekijken op instagram!

 

Kattengedragstherapeut MSc. Denise van Lent studeerde in 2014 af als gedragsbioloog en heeft zich gespecialiseerd in kattengedrag en feline obesitas. De blog, Youtube video's, wetenschappelijk onderzoek, lezingen, artikelen in kattenmagazines en de webshop zijn gericht op het voorkomen van gedragsproblemen bij katten. En op het snappen wat er in het koppie van je kat omgaat. Kattendrag is meestal logisch te verklaren vanuit de biologie en natuurlijke behoeften van de kat!

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed

Inhoud mag niet worden overgenomen zonder toestemming