Image Alt

Katten Blog

 / Normaal kattengedrag  / 5 Katten YouTube Kanalen voor grappige & informatieve kattenfilmpjes

5 Katten YouTube Kanalen voor grappige & informatieve kattenfilmpjes

Kattenfilmpjes van (in bad) vallende katten, schrikkende katten en vechtende katten voeren momenteel de boventoon op YouTube. En hoe grappig deze kattenfilmpjes soms ook zijn, het is vaak een lach met een nare bijsmaak. Want veel van deze filmpjes zijn een vorm van leedvermaak. Is dit nu echt nodig? Het antwoord is gelukkig ‘Nee’. Er zijn ook écht leuke, lieve en schattige kattenfilmpjes. Sterker nog, van sommige kattenfilmpjes wordt je kat zelfs gelukkiger! Bijvoorbeeld omdat deze goede informatie over katten bevat. Lekker in je Vacht maakt regelmatig kattenfilmpjes die zowel vermakelijk als informatief zijn. Door wat langere video’s te plaatsen zijn we in staat om wat dieper in te gaan op onderwerpen als kattengedrag, gezondheid en voeding voor de kat en de wetenschap die erachter zit. Natuurlijk zijn we niet de enige die leuke katten content maken. Daarom als kijktip voor de aankomende tijd: een selectie van vijf  katten YouTube kanalen (naast ons eigen YouTube kanaal natuurlijk!) inclusief kattenfilmpjes die de moeite waard zijn om te bekijken.

1. iCatCare

ICatCare is een internationale katten liefdadigheidsinstelling en focust zich net als Lekker in je Vacht op kattenwelzijn in de breedste zin van het woord. De nadruk ligt bij de video’s vooral op het hanteren van katten tijdens medische handelingen. Hoe geef je een kat oordruppels? Hoe haal je een kat zo stressvrij mogelijk uit zijn draagmandje? Dit kanaal is zowel nuttig voor dierprofessionals zoals dierenartsen, paraveterinairen en opvangmedewerkers, maar heeft ook video’s die speciaal bedoeld zijn voor katteneigenaren. De video’s zijn vooral informatief van aard.

2. DierenpraatTV

Dit kanaal is van dé  bekende Britt Dekker en Richard Versluis en focust zich niet alleen op katten maar op alle dieren. Kattenweetjes, tips en vlogs worden afgewisseld met ontmoetingen met mensen die in de dierenwereld werken. Hou je van katten maar ook van andere dieren dan zit je op dit kanaal goed. De korte video’s zijn luchtig, vlot en informatief. Het kanaal richt zich op een wat jonger publiek.

3. AnimalWised

Nog een leuk kanaal dat zich richt op meer dieren dan enkel de kat. De korte video’s bevatten praktische tips, training’s advies, diy’s, encyclopedische informatie en foto’s. Dit kanaal richt zich vooral op informatie over en voor jouw kat. Hieronder een video van het YouTube kanaal AnimalWised:

4. Alvi Cat Channel

Een katten YouTube kanaal met een hoge entertainment factor, opgedragen aan de grappige en geweldige rode kater ‘Alvi’. Dit kanaal is zowel vermakelijk als informatief en voorziet je bijvoorbeeld van informatie over de staart van de kat, neemt je mee naar de dierenarts en legt je uit hoe je een kat kunt leren luisteren naar zijn naam. De korte video’s verschijnen drie keer per maand.

5. Neuro Transmissions

Ok toegegeven, dit is niet wat je noemt een echt ‘katten kanaal’ met maar drie video’s over dit onderwerp. Het is een kanaal dat draait om neurowetenschappen en psychologie. Toch wil ik dit kanaal vermelden omdat de video’s die erop staan interessant zijn en wat dieper ingaan op de belevingswereld van de kat en de wetenschap achter het trainen van katten.  Dus bij deze een eervolle vermelding van het YouTube kanaal ‘Neuro Transmissions’:

Ken jij nog een YouTube kanaal over katten die in dit lijstje eigenlijk niet mag ontbreken? Laat dit dan aan mij en andere lezers weten door te reageren hieronder in de reacties. Tip! De video’s hierboven zijn afkomstig van YouTube kanalen waar je je geheel gratis op kunt abonneren.

 

Post a Comment

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed

Inhoud mag niet worden overgenomen zonder toestemming